I dag vil jeg dele oppskriften på et pålegg
som kan konkurrere med sjokoladepålegg.
Guttene mine liker det svært godt på grunn
av den friske og søte smaken av aprikos.
Dette er ett av mine favorittpålegg.
APRIKOSPÅLEGG
- 2 dl aprikos bløtlagt i vann i mellom 5-12 timer.
Jeg anbefaler å bruker de brune økologiske
aprikosene fra helsekost eller Meny. De er
uten svoveldioksid.
- 1 dl mandler
- 2-3 ss rapsolje (helst kaldpresset)
- 1 ts vaniljepulver (eller 1 1/2 ts vaniljesukker)
- 3 ts kakaopulver eller carobpulver
- ca. 1-2 dl vann fra de bløtlagte aprikosene.
Tilsett litt om gangen til ønsket konsistens
for et smørepålegg.
Alt kjøres sammen i en blender til en fin masse.
Oppbevares i kjøleskap inntil en uke.
Jeg pleier å doble oppskriften og fryse ned i fire porsjoner.
Nam!
SvarSlettTusen takk for at du deler oppskriften:) Denne tror jeg jaggu at jeg skal prøve.
Ha en fin kveld!
Klem Gitte
Nam. Det høres deilig ut :)
SvarSlettTørkede aprikoser?
SvarSlettJa, det er lettest å få tak i. Kan selvfølgelig lage av ferske også, uten bløtlegging.
SvarSlettDen oppskriften skal prøves til helgen:)
SvarSlettTakk for mange gode tips på bloggen din:)))
God helg
Anne
SPennende :)
SvarSlettDette høres ut som noe jeg må teste! Kjekt at det kan fryses.
SvarSlett