tirsdag 9. november 2010

Leksehjelp. For hvem?

Mange elever fra 1. til 4. klasse har fått et nytt tilbud
fra denne høsten: Leksehjelp.
Noen kaller det leksetid.

Er det noen som har erfaringer med dette?

Er foreldre/foresatte fornøyde?
Hva med barnet? Synes ditt barn at det er ok?
Hvordan klarer du som forelder å følge opp leksene
når oppgavene allerede er gjort på skolen?

Ønsker du å lese mer om hva som står
på Utdanningsdirektoratets sider om leksehjelp, trykk her

11 kommentarer:

 1. første klassingen min har en lekse i uka. Det tar ham vanligvis max 10 minutter å gjøre den leksa. Jeg kan ikke begripe hva han skulle trenge leksehjelp til. 6.klassingen min dermiot kunne gjerne hatt litt leksehjelp.

  Hilsen Sol

  SvarSlett
 2. Helt enig med Lappesola over. Elever fra 4. klasse var dem som burde få leksehjelpen etter min mening. De første skoleårene er det lite lekser og lett for foreldrene å følge opp. Dessuten er leksearbeidet fremdeles lystbetont! Men jeg forstår tanken med å få inn en rytme og et fast leksemønster fra starten av og at dette læres på leksehjelpen... Tror tiltaket er bra, men har ikke erfaring fra det selv, vi gjør leksene sammen førsteklassingen min og jeg :)

  SvarSlett
 3. Jeg tenker i samme baner som dere.
  Håper denne ordningen blir evaluert.
  Jeg så ingen spørreundersøkelse i forkant
  for å sjekke hvor mange som virkelig
  trenger denne form for hjelp.

  SvarSlett
 4. Jeg synes leksehjelpen også burde vært et fastsatt tilbud for ungdomsskoleeleven. Det er her mange av de svake elevene (som ofte ikke har noen til å hjelpe seg hjemme)faller av og dermed blir de umotiverte for skolen og forskjellene mellom elevene blir enda større.

  SvarSlett
 5. Må de svake elevene ha så mye lekser?
  Har flere ganger opplevd at skolearbeid og lekser til disse elevene blir et ork. Det hjelper heller ikke at leksene fører til konflikt med foreldrene.

  SvarSlett
 6. hei
  første gang innom her hos deg
  fin blogg.
  leksehjelp for førsteklassinger synes jeg er en dårlig ide. Her er det snakk om at barn og foreldre skal venne seg til ny hverdag og nye rutiner. det bør befestes som et ansvar for hjemmet. førsteklassingen trenger også å se at leksene er noe foreldrene synes er viktig. Og ikke minst at de engasjerer seg i barnets utvikling. Ungen får mye glede av å vise forelderene hva han får til gjennom felles leksearbeid hjemme det første året. det er i alle fall min mening.

  SvarSlett
 7. Velkommen til "Skolelyst". Takk for at du deler tankene dine angående leksehjelp. Det er et viktig tema som jeg får inntrykk av at ikke alle reflekterer over.
  Håper du finner veien hit igjen:-)

  SvarSlett
 8. Hei
  jobber selv som lærer i 3. og 4. klasse. På vår skole har vi anbefalt foreldrene å ikke benytte seg av leksehjelp, selv om dette er et tilbud! Dette fordi det er så viktig at foreldrene følger opp barna sine i forhold til hva de gjør, og lærer på skolen!
  De blir aldri å få den tette oppfølginga de trenger i denne aldersgruppen på leksetid.
  Men samtidig ser vi også at noen barn bruker svært lang tid, selv på små oppgaver. For at de skal slippe å bruke hele fritiden på lekser er det greit å få unnagjort noe mens de er på skolen!

  SvarSlett
 9. Hei!
  Dette med leksehjelp for de små provoserer meg! 1.klassiner har jo kanpt lekser! Burde iallefall ha lite! Også de andre småskoleelevene burde ha såpass greie lekser at hjemmene kunne hjelpe! (Målet med leksene og hvordan de blir brukt, er en annen viktig ting...) Men iallefall burde mellomtrinnet etter min mening fått tildelt disse leksehjelptimene! Ser det er et gammelt innlegg, men måtte bare si det! Viktig med mange svar på slike innlegg! Burde vært oversendt til direktoratet! :-)
  Super blogg du har - har lagt meg til som følger i dag! :-)

  SvarSlett
 10. Så kjekt å få en ny engasjert følger av Skolelyst. Ordningen med leksehjelp skal snart evalueres. Jeg er spent på hva utfallet blir.

  SvarSlett
 11. Min sønn som går i 1 klasse hadde leksehjelp første del av skoleåret. Siden han har store problemer med å følge med på skolen, så fant læreren og jeg ut at han lærte mere med at en satt ved siden av han. Og der sitter jeg når han har lekser :)

  SvarSlett

Du er velkommen til å skrive en kommentar, et spørsmål eller ønske om tema.