onsdag 17. november 2010

Lære månedene

Det er kjekt å kunne årets måneder i rekkefølge.

Her har jeg nummerert månedene, og skrevet navn på
en i familien som har bursdag denne måneden.
Når barnet øver har det noe det kan forbinde måneden med.

Kan barnet ditt alle månedene i rekkefølge?
Hvordan har dere øvd på dette?

4 kommentarer:

 1. Jeg vet faktisk ikke. Tror det. Syntes han var treg med alle ukedagene også... (straks fem) men i barnehagen hører jeg rykter om at han kan.
  Men han vet godt at november er bursdagsmåneden hans, og fordi han har bursdag sent i måneden har han nå lært datotelling. Tjueførste og tjuandre og trettende og sånn. Det er kjekk lærdom.
  Han våkner i disse dager også opp og forteller hvilken dato det er. Det synes jeg er ganske heftig, når en dynevarm pysjgutt nesten før han våkner, sier "i dag er det attende november".

  SvarSlett
 2. Høres ut som du har en gutt som er veldig godt i rute. Ukedagene er det mange som kan i 5-6årsalderen. Månedene er vanskeligere.
  Jeg kjenner til dette med forventningsfulle barn. Det er mye glede forbundet med dette.
  Min seksåring hadde nedtelling til Halloween, og nå er det snart jul.

  SvarSlett
 3. jeg er en jente på 14 år som kan ikke månedene. jeg er etisk norsk begge foreldrene mine er norsk men jeg hakke blitt lært ordentlig på skolen så nå er det på tide å kunne det. :)

  SvarSlett
 4. hei! jeg heter Sigrid og er norsk lærer i barneskolen. Det som dere sier at barna deres ikke kan eller kan det er normalt å kunne det i 5-6 når man har gått på barnehage men hvis ikke er det normalt 7-8 eller som "Anonym" sier da hun sier hun er 14 og forsatt ikke kan det er fordi du ikke har gått eller ikke lenge på barnehage og ikke er etisk norsk selv om du sier det så kan man se på språket ditt at du ikke er etisk norsk så da tror jeg at du har gått på vk/Vellkoms klasse. så derfor kan du det ikke forsatt. Takk for meg ;)

  SvarSlett

Du er velkommen til å skrive en kommentar, et spørsmål eller ønske om tema.