tirsdag 15. november 2011

7-åringen har fullført

I dag ble 7-åringen omsider ferdig med leseproskjektet
vi startet på i september. Det har tatt omtrent en og
en halv måned å lese seg gjennom ti bøker.
Leseleksen fra skolen kommer utenom.

Her er premien hans, som er en billett til svømmehallen:


Nå henger en ny liste klar på kjøleskapet,
for det er mange billetter igjen i skuffen.

Klikk HER for å se det første innlegget
om leseproskjektet.

Hvordan går det med lesetreningen til
barnet ditt? Klarer dere å lese mer enn
leseleksa?

5 kommentarer:

 1. Flinke 7-åringen!

  Nå ble jeg enda mer inspirert til litt "utenom skole lesetrening" for vår 6-åring. Det eneste problemet er at jeg er litt usikker på hvilke bøker vi skal gå for. Tror billedbøker med noe skrift hadde passet ypperlig. Leseløve-bøken virker litt for kjedelig, vi har såvidt sett på et par og det blir litt lite som skjer rundt teksten for ham. På samme tid er det kanskje litt mye tekst på en side også.

  SvarSlett
 2. Dette var jo et super opplegg! Jeg synes belønning er et supert system. Positiv, passa stor/små belønning kan hjelpe barn med utrolig mange ting.

  Leseleksa hos min 7 åring er såpass åpen at alt han leser går under den. Han leser veldig bra og disse tynne bøkene på 16 - 25 sider leser han på bare noen minutter. Men han liker de veldig godt, det er jo moro å lese ferdig en hel bok på en dag! Så vi bruker de mye sammen med andre litt lengre bøker. Det vi jobber med nå er å huske det som står i boka... jeg spør han hva boka handlet om og han må svare. Ofte trenger han å bla fort gjennom boka igjen mens han forteller meg hva den handlet om. Bildene minner han på det som han leste.

  Jeg har laget "historie kort" som han synes er veldig morsomme. Da har jeg tatt en av de tynne lesebøkene (brukte da bok på islandsk dersom vi øver på både å lese på norsk og på islandsk som er morsmålet vårt) og skrevet en side på hver lapp. Bak på lappen står det så spørsmål fra teksten. Han leser først teksten på den ene siden og så snur vi kortet og leser spørsmålet. Kortene har jeg laget på data og laminert så vi kan bruke de ofte og lenge og så evt lillebror og når han kommer så langt i lesetreninga.

  Det blir litt fram og tilbake, dobbelt opp, slit og moro i grøt når en skal lære seg å lese på to språk samtidig. Men når han ser at han mestrer det så godt som han faktisk gjør er det supermoro :)

  Ha en fin dag videre og lykke til med videre lesetrening :)

  klem fra Katla

  SvarSlett
 3. Så flott - og for en fin ide :)

  Tror kanksje jeg skal lage en liten plan for sønnen min også, som kanskje gir han litt ekstra motivasjon til å lese mere

  SvarSlett
 4. De "historekortene" virker spennende. Kanskje noe å bruke i spesialundervisningen også. Vi har noe lignende på skolen, men da er hele historien på ett kort.

  SvarSlett
 5. Mari: Spør om tips til bøker på biblioteket. Jeg har valgt bunkevis med bøker for guttene mine i starten. Da kan de velge fra dem. Det viktigste er nok å føle mestring. Spenningsbøkene blir ofte for vanskelige. En mulighet er å lese en side hver.

  SvarSlett

Du er velkommen til å skrive en kommentar, et spørsmål eller ønske om tema.