søndag 12. desember 2010

Kakebaking som vennskapsbygging
Gleden var stor hos seksåringen min
da han fikk invitasjon til kakebaking
sammen med kamerater.
Han kom hjem med en pose kakemenn,
kjevle full av deig og mange gode opplevelser.

Det er ikke tvil om at det å ha gode venner
har positiv innvirkning på barns skolehverdag.
Voksne kan bidra mye til å bygge gode relasjoner
mellom barn ved å invitere til for eksempel
kakebaking, skogstur, juleverksted og eventyrstund.

Har du noen tips til venneaktiviteter i den mørke årstiden?

6 kommentarer:

 1. Så koselig med kakebaking hos venner! Vi har hatt felles for foreldre og barn i klassen til datteren min. Da fikk vi klasserom tilgjengelig, noen foreldre hadde ansvar for arrangementet. Andre fikk beskjed om å ta med seg en kanne kaffe eller noe godt å bite i. Så var vi igang. To timer fløy unna i en fart. Veldig hyggelig.

  SvarSlett
 2. Koselig!
  Tips? Skattejakt i mørket? Vi hadde nettopp en seksårsfeiring hjemme hos oss og brukte noe av tida til å lete etter en skatt i mørket. Med varme klær, refleksvester og lommelykt lyste vi oss gjennom ei refleksløype til skatten. Kjempegøy!
  Klem

  SvarSlett
 3. Så kjekt med kakebaking hos venner da! Kan tenke meg det var en stolt kar som kom hjem med baksten, ja :-)

  Her innførte eldstejenta og to klassevenniner en ny tradisjon i år. Og det sammen med yngre søsken. De inviterte oss foreldre til juleforestilling på verandaen. De hadde øvd inn julesanger fra Jul i Svingen. Og så hadde de lagd lyslykter. Kjempestas!

  Flott blogg du har forresten :-)

  SvarSlett
 4. Jeg har egentlig ikke andre forslag enn de du alt har nevnt, her har vi juleverksted for klassen og forrige uke pepperkakebaking med vennegruppe. Det jeg har lært og skjønt, er at hvis vi voksne skal gjøre noe med ungene så må det være noe vi selv synes er moro å holde på med, og som vi mestrer. Da blir det morsomt og minneverdig for alle.

  SvarSlett
 5. Ungene våre har også vært med på kakebaking og juleverksted og grøtspising sammen med venner - det er sånt som settes stor pris på.

  SvarSlett
 6. Juleverksted med venner høres supert ut.
  Og Juleforestillingen som barna til Liv-Inger hadde stelt i sand hørtes utrolig flott ut. Tenk så stolte barna blir når foreldrene har lyst til å komme på forestilling:-)

  SvarSlett

Du er velkommen til å skrive en kommentar, et spørsmål eller ønske om tema.