søndag 13. mars 2011

Dipp i matpakken

Margit Vea, forfatteren av kokeboka Kjøkkenpatruljen,
står også bak bloggen Hjemmelaget barnemat.
Der kommer hun med forslag til hvordan vi kan nå målet
om 5 frukt og grønnsaker om dagen.
Hun foreslår å friske opp og variere matpakken med fargerike
dipper og oppskårede grønnsaker og frukt.

Rødbetedipp














Jeg tror at barn enkelt kan lage dipper og skjære opp frukt og grønnsaker
på egenhånd etter å ha laget det sammen med en voksen noen ganger.

Oppskrifter på rødbetedipp, agurkdipp og dessertdipp
og mye mer kan du finne HER.


Har du et tips for å få barn til å spise nok frukt og grønnsaker?

Bildene er lånt med tillatelse av Margit Vea.

3 kommentarer:

  1. Hei Benedicte
    Mine barn elsker når jeg skjærer opp litt eple, og har vaniljeyoghurt med kanel i som dipp.
    Ellers så har jo Rema 1000 en fin kampanje om å få frukt og grønnsaker i barna.
    Her i huset er ikke det noe problem, nesten tvertimot. "kan du spise litt middag og, ikke BARE grønnsakene.

    Her er et innlegg om Rema kamanjen
    http://birtheverden.blogspot.com/2011/03/to-tips.html

    Ha en fabelaktig søndagskveld :)

    Klem Birthe

    SvarSlett
  2. Den matpakka så utrolig deilig og fristende ut for mor også. :-)

    Det ligger en blogaward til deg hos meg. Ta i mot den om du har tid og lyst:-)

    SvarSlett
  3. Tusen takk for det flotte tipset, Birthe.
    Jeg har lest brosjyren på nettet og vil skaffe meg en i papirutgave også.

    SvarSlett

Du er velkommen til å skrive en kommentar, et spørsmål eller ønske om tema.