fredag 20. desember 2013

Sunnere kaker med litt juksing



















Både barna og jeg elsker julekaker. Ettersom noen av
konfekt- og kakesortene jeg har bakt til jul er 
næringsrik marsipan og krydderkaker, kan vi fråtse
med litt bedre samvittighet.

Jeg velger kakeoppskrifter som er noenlunde sunne i
utgangspunktet, eller som er enkle å endre på. Når jeg
baker prøver jeg å bytte ut mest mulig hvetemel med
speltmel, havremel og/eller mandelmel.

Jeg bruker minimalt med hvitt sukker, og i mange
kakeoppskrifter er det unødvendig mye sukker. For å
minske sukkermengden kutter jeg først 20-30% fra
oppskriften. Skal det være 3 dl sukker, bruker jeg 2-2,5 dl.

Som regel bruker jeg dette forholdet på søtningsmidler:
1/3 rørsukker
1/3 sukrin og litt stevia
1/3 palmeblomstmelis, agavesirup og/eller yaconsirup.

Endrer du på oppskrifter for å gjøre maten sunnere og
mer næringsrik? Hva bytter du i så fall ut?

2 kommentarer:

  1. Falt over bloggen din :) Ja, jeg endrer også på oppskriftene slik som deg. Det går jo som regel veldig greit. Jeg bytter ut sukker med litt xylitol eller frukt :)

    SvarSlett
  2. Xylitol har jeg ennå ikke prøvd. Det er vel på tide:-)

    SvarSlett

Du er velkommen til å skrive en kommentar, et spørsmål eller ønske om tema.