torsdag 9. juni 2011

Banan + sjokolade = sunn is

















Disse banan-ispinnene lages i en fei,
sammen med barna:
1. 2 lange bananer deles i 6 biter.
2.  Stikk  grillpinner i tre, inn i bananene.
3. Dypp dem i 100 gram smeltet sjokolade
  (helst  70% sjokolade uten sukker).
4. Til slutt rulles de i kokos.

La dem stivne litt før de
legges i fryseposer og fryses.
Nytes etter behov.

"Kjempgodt" 
















Ett annet sunt alternativ er å fryse ned
smoothies. Bruk de bærene og fruktene
dere liker best. Fyll på med litt juice og
eventuelt yoghurt.
  
Oppskrift på banan-ispinne er hentet
 fra "Kjernesunn mat", Cappelen Damm.

En familiekokebok med oppskrifter
uten gluten, tilsetningsstoffer, sukker og melk.

5 kommentarer:

  1. Den kokeboken må være noe for meg og mine to små melkeallergikere :) Tusen takk for tipset. Vi har også laget mange gode is av smoothies. Ieg pleier ofte å lure med litt havregryn i smoothien også :) *♥*

    SvarSlett
  2. Supert tips! Dette skal vi prøve allerede til helge :o)


    Fin kveld til deg!

    SvarSlett
  3. Nam! Det så godt ut, ..hmmmm, kjenner det klør litt i kjøpe-kokebok-igjen-muskelen..
    Mvh Siv

    SvarSlett
  4. Heisann,
    tusen takk for fint tips!
    Skal prøves! Storesøster blir vel i hundre!:)
    Jeg har også fryst ned yoghurt i is-beholderen.
    Funket i hvertfall før storesøster kunne si "is":) Har også fått med meg "prinsesse-matte`n" du presenterte i et tidligere innlegg.
    Supert!:)

    SvarSlett

Du er velkommen til å skrive en kommentar, et spørsmål eller ønske om tema.