søndag 24. oktober 2010

Jeg kjeder meg!

Hender det at barnet ditt sier dette?
Dersom svaret er ja, hva gjør du da?
Begynner du å aktivisere barnet?
Kommer du med forslag til hva barnet kan finne på?
Eller sier du: "Det er bra å kjede seg av og til"?

5 kommentarer:

 1. Vel, jeg tror det er bra å kjede seg litt innimellom, men jeg prøver å finne på noe som kan aktivisere dem uten at jeg alltid er nødt å være med på aktiviteten. Hva med å finne dukka di og kle henne? Eller er det ikke lenge siden du har laget et fint perlekjede nå? Kan du ikke spørre nabogutten om han vil være med deg opp på fotballbanen og spille litt fotball? Osv.

  SvarSlett
 2. Takk for bidrag Tonje. Jeg håper flere vil kommentere dette, for jeg kommer til å ha et innlegg senere om det å kjede seg på skolen.

  SvarSlett
 3. Jeg kommer med noen forslag, men som regel ikke de forslagene de vil høre (for de vil jo veldig gjerne at jeg skal si "Du kan jo spille playstation!" eller ""Skru på TV`n")
  Når jeg har kommet med forslag som "Du kan jo rydde rommet", "Du kan sette deg og skrive videre på boka di" eller "du kan gå uut og spille fotball" og de ikke vil noen ting, da sier jeg at da får de bare kjede seg. Når de skjønner at det faktsik ikke blir noe TV-spilling eller titting, tusler de etterhvert ut eller inn på rommet eller finner fram ei bok. Så de klarer faktisk å aktivisere seg sjøl, bare de blir "tvunget";)

  SvarSlett
 4. Når citronsønnen virkelig kjeder seg (han er vanligvis flink til å finne på å gjøre på) forventer han ofte at jeg skal komme opp med noen festlige forslag. I det siste har jeg rett og slett ikke foreslått noe, men sagt at han må bruke fantasien. Selv om det ikke blir veldig populært (det er så kjedelig å kjede seg!) finner han alltid på noe. Jeg har litt troen på at barn ikke har behov for å bli aktivisert hele døgnet alltid, det er godt for fantasien å kjede seg innimellom.

  SvarSlett
 5. Jeg tror også barna har godt av å kjede seg av og til. Noen ganger er det passende å komme med forslag om aktiviteter. Andre ganger tenker jeg at barna bare kan kjede seg. Da tar det ikke så lang tid før de er i gang med en aktivitet likevel.

  SvarSlett

Du er velkommen til å skrive en kommentar, et spørsmål eller ønske om tema.