fredag 12. april 2013

Kjenner du til quinoa?

Saftige lunsjmuffins



















Quinoa er et frø, men blir kokt og spises som korn.
Det viktigste bruksområdet er som alternativ til
blant annet couscous og ris. På helsekostbutikken
får man tak i både rød, hvit og sort quinoa. De
brukes likt, men har litt ulikt næringsinnhold.

rød quinoa
hvit quinoa, amaneceresserranos.com.ar


Quinoa er glutenfritt, har høyest innhold av proteiner
og fett av alle kornsorter, og er en god kilde til vitaminer
og mineraler.

På grunn av det høye innholdet av fett, bør kokt quinoa
oppbevares i kjøleskap eller fryser.

Bruksveiledning:
Etter at quinoaen er kokt kan det tilsettes litt salt/buljong
og la det stå og trekke i ytterligere 5 minutter. Bland gjerne
inn en liten klatt smør (eller melkefri margarin) til sist.

Du kan spise kokt quinoa som grøt med kanel, nøtter og
tørket frukt, eller du kan blande den sammen med ris, pasta,
grønnsaker, nøtter eller andre frø. Kokt quinoa er også
velegnet i salater og i supper.

Oppskrifter med quinoa kan du finne her:
- lunsjmuffins
dinmat.no
- alleoppskrifter.no

Hva bruker du quinoa til?

1 kommentar:

  1. Kjenner til produktet og har prøvd det men bruker det aldri i hverdagen... Har jo quinoa i skapet så får se om jeg får brukt det snart :)

    SvarSlett

Du er velkommen til å skrive en kommentar, et spørsmål eller ønske om tema.

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.